Dagens och kvällens program består av träning och mys. Just nu har jag bara bakning och matlagning i huvudet (vet inte vad som tagit åt mig), så i kväll ska jag också baka rosmarinsgrissini och laga soja i grön curry. Mums. I går bakade jag och Linnéa havrekex enligt ett recept av sommar-med-Ernst Ernst. De blev supergoda tillsammans med brieost och mullbärssylt/ fikonsylt.
Recept på havrekex:
gräddas i 200° i 20 min.
1 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
2 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl, fint
1 tsk bakpulver
1 dl solrosolja
2 dl vatten
1 st ägg
2 tsk flingsalt
1 dl pumpafrön
2 dl sesamfrön
Alla torra ingredienser utom flingsalt, pumpafrön och sesamfrön blandas tillsammans.
Sätt till vatten och oljan (jag använde olivolja, fungerade lika bra) och arbeta till en deg.
Kavla ut degen och tryck ut kex med hjälp av ett glas.
Pensla kexen med ägg. Strö över pumpafrön, sesamfrön och flingsalt.
Grädda i mitten av ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar